8800 Nagykanizsa
Alsó Szabadhegyi út 91

A megbetegedés kockázata mindig potenciális veszélyt jelent a PWS-ben szenvedőkre, családjukra és közösségükre. Azt javasoljuk családtagjainknak, hogy legyenek különösen éberek a vírusos betegségek elterjedésének megakadályozására irányuló erőfeszítéseikben, különösen ebben az időben, amikor a koronavírus valószínűleg meg fog jelenni a közösségükben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága az alábbi elérhetőségeken nyújt további információt:

Fontos tudatosítani, hogy a PWS-ben szenvedő személyeknél, a magas fájdalomküszöbüknek köszönhetően, és hogy nem mindig jelentkeznek a tipikus tünetek egy megbetegedés esetén, sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy időben beazonosítsák a betegséget. Bizonyos jelek,mint  például a viselkedés, az alvás szokásainak apróbb változásai vagy a szorongásos időszakok növekedése, a közelgő betegségre utalhatnak. Ha a vírus bármely tünete jelentkezik, ne felejtse el, hogy bármilyen körülmények között orvosi ellátás igénybevételekor vigye magával a PWS orvosi figyelmeztetés füzetet, amelyet megtalál az oldalunkon is:

Orvosi figyelmeztetések

Mit tehetsz most?

Gyakorold a mindennapi megelőző tevékenységeket. Emlékeztesse háztartásának minden tagját a mindennapi megelőző intézkedések fontosságára, amelyek elősegíthetik a légzőszervi betegségek terjedésének lassítását, megszünését:

Kerülje a szoros érintkezést betegekkel.

Maradjon otthon, amikor beteg, kivéve, ha orvosi ellátásra szorul.

Zsebkendőbe  köhögjön és tüsszentsen.

Tisztítsa meg naponta a gyakran megérintett felületeket és tárgyakat (például asztalokat, munkalapokat, villanykapcsolókat, ajtó kilincseket és a szekrények fogantyúit) normál háztartási tisztítószerrel és vízzel.

Mosson kezet szappannal és vízzel legalább 20 másodpercig, különösen az illemhely használata után; evés előtt; orrfújás, köhögés vagy tüsszentés után.

Ha a szappan és a víz nem áll rendelkezésre, használjon legalább 60% alkoholt tartalmazó kézi tisztítószert.

Alább tölthetők le az EMMI által kiküldött tájékoztatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük