8800 Nagykanizsa
Alsó Szabadhegyi út 91

Bemutatkozás

RÓLUNK

Bemutatkozás

RÓLUNK

MAGYAR PRADER-WILLI SZINDRÓMA EGYESÜLET

A Magyar Prader-Willi Szindróma Egyesület 2019 évben alakult az érintett szindrómával élő gyerekek szüleinek összefogásával. Küldetésünk, hogy tevékenységünkkel széleskörű segítséget és támogatást nyújtson a PWS-sel élő gyermekek/személyek és családjuk számára, valamint forrásként szolgáljon a Prader-Willi szindrómával kapcsolatos oktatáshoz és információkhoz.

RÓLUNK

FŐBB CÉLJAINK

1

A Prader-Willi Szindrómával élő gyermekek/személyek és családjuk érdekeinek védelme, képviselete és szolgálata, a társadalomba történő integrációjának elősegítése.

2

A PWS-es személyeknek szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér megszervezésének támogatása.

3

A szindrómával kapcsolatos kutatások támogatása.

4

Az egyesület tagjainak folyamatos tájékoztatása, időszakonként kiadványok megjelentetése, összejövetelek és tapasztalatcserék szerzése, a szükséges információk közreadása.

RÓLUNK

TEVÉKENYSÉGEINK

1

“PWS családok a PWS családokért”- sorsközösséget hoz létre.

2

Információs adatbázist hoz létre és működtet, amely tartalmazza mindazokat a szociális, jogi, egészségügyi, gyermekfejlesztési lehetőségeket, juttatásokat, szolgáltatásokat, amelyek megilletik a családot, illetve hozzájárulnak a PWS-es gyermekek, személyek fejlődéséhez.

3

Fokozott tevékenységet fejt ki, hogy a társadalom tagjai megismerjék a PWS-ből adódó hátrányok nehézségeit és e gyermekek és családjaik életét.

4

A fenti célok megvalósítása érdekében nemzetközi és belföldi kapcsolatokat épít ki a hasonló tevékenységet végző civil szervezetekkel, intézményekkel, önkormányzatokkal, és a közélet szereplőivel.

5

A fenti célok érdekében programokat készít, szakmai és felkészítő tréninget, előadást, oktatást szervez, és bonyolít le.